Pas­tei­tjes met broc­co­li, wit­te kaas en pes­to

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 ronde (soufflé)schaaltjes à inhoud ca. 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Broccoli in kleinere roosjes verdelen. In pan met kokend water en zout broccoli en sperziebonen ca. 2 minuten koken. In vergiet laten uitlekken. In kom broccoli en sperziebonen met olijven, witte kaas en pesto door elkaar scheppen. Op smaak brengen met flink veel peper. Mengsel over ovenschaaltjes verdelen. Werkvlak dun bestuiven met bloem en hierop 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Deeg uitrollen tot ronde lap. Hieruit cirkel snijden, die net iets groter is dan doorsnede van ovenschaaltje; overtollig deeg bewaren voor versiering. Op dezelfde manier van overige deegplakjes tweede deegcirkel maken. Cirkels deeg op schaaltjes leggen. Randen met water vochtig maken en deegranden op schaaltjes vastplakken. Met vork gaatjes in deegcirkels prikken. Restjes deeg uitrollen en in lange dunne reepjes snijden. Reepjes deeg tot spiraaltjes draaien en ter decoratie met wat water op deegdeksels plakken. Scheid de eidooier van het eiwit en klop de eierdooier los. Bestrijk hiermee het deeg. In midden van oven pasteitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 1.345 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 100 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.