Kool­vis­fi­let met pit­ti­ge pa­pri­kap­top­ping

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kleine ovenschaal, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de vis in 4 gelijke moten. Wrijf de vis in met zout en peper en een heel klein beetje citroensap. Leg de stukken vis in de ovenschaal.
  2. Roer in een kom de tapenade los met 2 el water, komijn en naar smaak citroensap en chilipeper. Snijd de paprika's in kleine stukjes en meng ze met de olijven en de geraspte citroenschil door de tapenade. Schep dit op de vis.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in ca. 20 min. gaar worden. Verdeel de vis met paprika over 4 warme borden en strooi de kappertjes erover. Lekker met couscous, gestoofde wortel en grof gehakte verse koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.