Mi­hoen met su­ri­mi en broc­co­li

Een kom vol oosterse smaken. Doe de geperste limoen in een kan water voor een verfrissend drankje.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een kom vol oosterse smaken. Doe de geperste limoen in een kan water voor een verfrissend drankje. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine stukjes. Snijd de surimisticks in reepjes.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook 2 min. Voeg de gember en broccoli toe en roerbak 3 min. Voeg het rasp en de tomaat toe en roerbak 3 min. mee. Roer de surimi en oestersaus erdoor. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Schep de mihoen erdoor en laat alles goed warm worden. Verdeel de mihoen over de kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 885 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Mihoen met surimi en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen met su­ri­mi en broc­co­li

1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd ook fijn.

2
  • 500 g broccoli
  • 250 g tomaten

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in kleine stukjes.

3
  • 250 g surimisticks

Snijd de surimisticks in reepjes.

4
  • 250 g mihoen
  • 1 limoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

5
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook 2 min. Voeg de gember en broccoli toe en roerbak 3 min.

Tip: Voeg als de pan te droog is een scheutje water toe.

6
  • 3 el oestersaus

Voeg het rasp en de tomaat toe en roerbak 3 min. mee. Roer de surimi en oestersaus erdoor. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.

7

Schep de mihoen erdoor en laat alles goed warm worden. Verdeel de mihoen over de kommen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.