Ri­sot­to met ge­bak­ken gar­na­len

Avondje Italiaans, met tijgergarnalen en zongedroogde tomaten.

(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Avondje Italiaans, met tijgergarnalen en zongedroogde tomaten. 4 personen
3 195

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.
  2. Snipper de sjalot. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en fruit hierin de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper. Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alles gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. van het vuur af staan.
  3. Snijd de bosui in ringen. Verhit de resterende olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

combinatietip:

Lekker met een salade van sperziebonen.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.310 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Risotto met gebakken garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ge­bak­ken gar­na­len

1
1
  • 1 liter visbouillon
  • 500 g tijgergarnalen

Laat de garnalen ontdooien. Breng de bouillon aan de kook en houd hem tegen de kook aan.

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 350 g risottorijst

Snipper de sjalot. Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee.

3
3
  • 3 el semi zongedroogde tomaten

Snijd de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper.

4
4
  • 100 ml witte wijn

Schenk de wijn in de pan en breng alles al roerend aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen.

5
5

Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe.

6
6

Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alles gebruikt is. Dit duurt ca. 20 min. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. van het vuur af staan.

7
7
  • 3 bosuitjes
  • 2 el olijfolie

Snijd de bosui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de garnalen met de bosui in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Garnalen pellen

Instructievideo

00:36 min.

8
8

Verdeel de risotto over de diepe, warme borden en schep de garnalen erop.

combinatietip:

Lekker met een salade van sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.