Ge­bak­ken schol­fi­let met oran­je top­ping

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf de scholfilets in met zout en een klein beetje citroensap en leg ze ca. 1 uur in de koelkast, zodat de visfilets lekker stevig worden.
  2. Meng de stukjes ananas met de peterselie, gembersiroop en 1 el olie door de peenjulienne. Breng de topping op smaak met citroensap, zout en peper en laat de smaken ca. 1 uur intrekken.
  3. Dep de visfilets droog. Strooi de bloem in een bord, wentel de visfilets erdoor en schud de overtollige bloem er weer af.
  4. Verhit de resterende 2 el olie een ruime koekenpan (of 2 kleinere pannen) met antiaanbaklaag. Leg de scholfilets in de pan en bak ze op tamelijk hoog vuur 2 min., keer ze en bak de andere kant ook 2 minuten.
  5. Verdeel de scholfilets over 4 warme borden. Schep er een lepel van de topping op en geeft de rest apart erbij. Lekker met gebakken aardappeltjes en snijbonen met citroen.

Tip:

In de paaitijd van januari t/m maart is scholfilet niet vers verkrijgbaar. Kies dan voor pangasiusfilet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.