Wa­ter­zooi van zalm­fi­let met ven­kel

Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig!

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bouillon met vis, groente en krieltjes. Lekker romig! 4 personen
3 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken. Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor. Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.
  2. Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom. Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 775 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Waterzooi van zalmfilet met venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wa­ter­zooi van zalm­fi­let met ven­kel

1
  • 3 bosuien
  • 2 venkelknollen

Snijd de bosui in stukken van 1 cm. Snijd de het groen van de venkelknollen fijn en houd apart. Halveer de venkelknollen en snijd in dunne plakken.

2
  • 40 g boter
  • 450 g kleine krieltjes

Smelt de boter in een ruime pan en fruit de bosui 1 min. Schep de venkel en krieltjes erdoor.

3
  • 600 ml kraanwater
  • 1 visbouillontablet

Voeg het water en bouillontablet toe. Kook 5 min. op laag vuur.

4
  • 500 g zalmfilet

Snijd ondertussen de zalm in grove stukken. Voeg toe en laat in 7 min. gaar worden. Breng op smaak met peper.

5
  • 100 ml slagroom
  • 1 citroen

Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Rasp de gele schil van de citroen en schep door de slagroom.

6

Verdeel de waterzooi over 4 warme, diepe borden. Schep in elk bord een lepel room en garneer met het venkelgroen. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.