Zalm-ri­cot­ta­taart

Goudbruin met een krokante korst.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Goudbruin met een krokante korst. 4 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor 200 °C. Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn. Roer in een kom de ricotta los met de helft van de eieren en roer de majoraan en citroenpeper erdoor. Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.
  2. Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij. Klop de rest van de eieren los. Bestrijk de vrijgehouden rand met ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met ei.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

variatietip:

Laat bij gebruik van bladerdeeg uit de diepvries de plakjes elkaar overlappen. Varieer met kruiden: koriander en komijn bijvoorbeeld of basilicum en chilipeper.

combinatietip:

Lekker met een salade met rucola en pestodressing.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Zalm-ricottataart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm-ri­cot­ta­taart

1
1

Verwarm de oven voor 200 °C.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • 418 g rode zalm
  • 1½ el verse majoraan

Laat de zalm goed uitlekken. Snijd de majoraan fijn.

3
3
  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 1 mespunt citroenpeper

Roer in een kom de ricotta los met het ei en roer de majoraan en de citroenpeper erdoor.

4
4
  • 4 tastytomtomaten

Snijd de tomaat in blokjes. Verdeel de uitgelekte zalm in kleine stukjes. Schep de zalm en de tomaten luchtig door de ricotta.

5
5
  • 1 bladerdeeg, bodem voor hartige taart

Spreid de plak bladerdeeg uit op de met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling op de helft van het deeg en houd een rand van ca. 2 cm vrij.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk de vrijgehouden rand met het ei en sla het deeg over de vulling. Druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant met het ei.

7
7

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taart in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

variatietip:

Laat bij gebruik van bladerdeeg uit de diepvries de plakjes elkaar overlappen. Varieer met kruiden: koriander en komijn bijvoorbeeld of basilicum en chilipeper.

combinatietip:

Lekker met een salade met rucola en pestodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.