Zalm­fi­let met ba­si­li­cum-room­saus

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten.
  2. Bestrooi de stukken vis met zout en de citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij. Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het allerlaagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.
  3. Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
  4. Verwijder de basilicumsteeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper. Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappeltjes en gestoofde worteltjes met peterselie.

Tip:

Dit gerecht is ook lekker met dille-roomsaus. Vervang het basilicum door dille en voeg een tl mosterd en een mespunt suiker toe.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Zalmfilet met basilicum-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­fi­let met ba­si­li­cum-room­saus

1
1
  • 15 g basilicum

Haal de blaadjes basilicum van de takjes en scheur ze in stukjes. Bewaar de steeltjes.

2
2
  • 40 g boter
  • 1 sjalot

Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin zachtjes 2 minuten.

3
3
  • 500 g zalmfilet
  • 1 tl citroenpeper
  • 100 ml witte wijn

Bestrooi de stukken vis met zout en de citroenpeper en wentel ze door de boter. Schenk de wijn in de pan en leg de steeltjes van het basilicum erbij.

4
4

Leg de deksel op de pan en laat de vis in ca. 8 min. op het allerlaagste pitje gaar worden. Zorg ervoor dat de inhoud van de pan niet kookt.

5
5

Schep de vis op een warme schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.

6
6
  • 125 ml slagroom

Verwijder de basilicumsteeltjes uit het stoofvocht. Schenk de room in de pan, breng alles aan de kook en laat de saus ca. 4 min. flink koken.

7
7

Breng de saus pittig op smaak met zout en citroenpeper. Schenk de saus over de vis en strooi het basilicum erover.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappeltjes en gestoofde worteltjes met peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.