Kik­ker­erw­ten­stoof­scho­tel met wit­te kaas­blok­jes

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Courgette wassen, schoonmaken en in dikke plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Uien pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en grof hakken. In pan olie verhitten. Ui en courgette ca. 5 minuten al omscheppend bakken. Paprikapoeder, komijn, koriander en knoflook erdoor scheppen en nog ca. 1 minuut bakken. Tomaten met sap erbij schenken en aan kook laten komen. Mengsel afgedekt ca. 20 minuten zachtjes stoven. In zeef kikkererwten laten uitlekken en door groenten scheppen. Groenten nog ca. 10 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasblokjes laten uitlekken. Kikkererwten met groenten in vier diepe borden scheppen. Kaasblokjes erover verdelen. Serveren met couscous of pitabroodjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.