Oos­ter­se gar­na­len­soep met spi­na­zie en gem­ber

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Halveer de peper in de lengte en verwijder voor minder pit eventueel de zaadjes. Leg de stengel citroengras en de halve pepers in de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur ca. 10 min. trekken.
  2. Verwijder de stengel citroengras en de halve pepers. Bewaar de bouillon eventueel tot gebruik.
  3. Verdeel de garnalen en de spinazie over 4 soepkommen of borden.
  4. Breng de bouillon aan de kook en roer de sojasaus en de gembersiroop erdoor. Schep de bouillon in de kommen en garneer eventueel met ringetjes rode peper. Lekker met kroepoek.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.