Cock­tail van pit­ti­ge fruits de mer met to­maat

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 115 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in dunne partjes.
  2. Meng in een ruime kom de fruits de mer met chilisaus en basilicum en voeg naar smaak wat sap van 1 partje limoen toe. Schep de partjes tomaat er luchtig door. Laat de smaken in de koelkast ca. 30 min. intrekken.
  3. Snijd de blaadjes sla eventueel iets kleiner. Verdeel de sla over 4 rechte glazen of coupes en schep de pittige fruits de mer erop. Garneer met een partje limoen. Lekker met cassavechips.

Tip:

Blokjes of dunne partjes avocado is een aparte variatie op tomaat. Vervang voor een minder pittige variant de helft van de chilisaus door ketchup.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.