To­nijn­ta­pe­na­de met to­maat

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
4 33

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn met de olie in een schaal glijden en maak de tonijn met een vork zo fijn mogelijk. Meng met de vork de tapenade en naar smaak chilipeper door de tonijn. Meng er vervolgens 1 el kappertjes en de helft van de olijven door.
  2. Schep de tonijntapenade in een mooi schaaltje en strooi de rest van de kappertjes en de olijven erover. Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken. Serveer op kamertemperatuur met geroosterd brood of (kant-en-klare) bruschette.

Tip:

Variatie: tonijntapenade met olijven. Gebruik tapenade van zwarte olijven in plaats van de zongedroogde tomatentapenade en vervang de zwarte olijven door fijngehakte semi-gedroogde tomaten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.