Gaz­pa­cho met me­loen

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 30 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.
  2. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes van 5 mm en houd apart.
  3. Doe het brood met de olie, tomaten en meloen in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden tomaat, ui en broodblokjes er apart bij.
video

Gaz­pa­cho ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.