Pit­ti­ge gaz­pa­cho met ko­ri­an­der

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 2 sneetjes brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en komijn toe. Laat 20 min. staan.
  2. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes van 5 mm en houd apart.
  3. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd 1/4 paprika in blokjes van 5 mm. Schil de komkommer en snijd 1/4 in kleine blokjes. Snijd de rest in stukken van 4 cm. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukken.
  4. Doe het brood met de olie, komkommer, paprika, rode peper en koriander in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer met de kleingesneden groenten en broodblokjes.
video

Gaz­pa­cho ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.