Zalm met au­gurk­mayo

(85)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 85

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.
  2. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Roer de helft van de boter erdoor.
  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden. Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop.

Tip:

Met de rest van de augurkensticks kunt u couscous of een tonijnsalade een friszuur accent geven.

Tip:

U kunt ook de peterselie vervangen door dille.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.