Sa­té met friet­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 132

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Voeg de marinade toe en laat minimaal 30 min. marineren. Rijg het vlees aan de satéprikkers.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 °C. Bak de frites in ca. 15-20 min. goudbruin. Klop een dressing van de sojasaus, honing en het citroensap. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de grillpan. Gril de sateetjes in ca. 4 min. gaar. Keer regelmatig. Meng de sla met de dressing. Verdeel de sateetjes over 4 borden en serveer met de frites en de salade.

Tip:

Meng het hele zakje marinade door 2 schalen hamlappen en vries de helft van het rauwe, gemarineerde vlees in. U kunt het vlees dan nog maximaal drie maanden bewaren.

video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.