Tor­til­la kip-ana­nas

Door de ananas en hawaiisaus is-ie lekker zoet, deze tortilla. Een echte kinderfavoriet dus.

(249)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Door de ananas en hawaiisaus is-ie lekker zoet, deze tortilla. Een echte kinderfavoriet dus. 4 personen
3 249

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd paprika in reepjes. Verhit de helft van olie en roerbak de paprika 5 min. Snijd de kip in plakken en bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de grillpan en gril de kip 4 min. Keer halverwege. Laat de ananasschijven uitlekken. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege.
  3. Verwarm de wraps elk 20 sec. in de magnetron op vol vermogen (700 watt). Bestrijk de wraps elk met 1 el saus. Snijd de sla in reepjes. Verdeel de sla, paprika, kip en ananas erover.
  4. Vouw de onderkant van de tortilla's naar binnen en rol ze op zodat de bovenkant openblijft. Zet vast met een tapasprikker. Leg ze op een schaal en serveer met kleurige servetten.

variatietip:

Maak van de rest van de ijsbergsla een slastamppot met shoarmavlees (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tortilla kip-ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tor­til­la kip-ana­nas

1
1
  • 1 paprikamix
  • 2 el olijfolie

Snijd paprika in reepjes. Verhit de olie en roerbak de paprika 5 min.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 380 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder

Snijd de kip in plakken en bestrijk met de olie en bestrooi met het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.

3
3

Verhit de grillpan en gril de kip 4 min. Keer halverwege.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

4
4
  • 820 g ananasschijven op sap

Laat de ananasschijven uitlekken. Halveer de ananasschijven en gril deze 2 min. in de grillpan. Keer halverwege.

5
5
  • 8 meergranen tortillawraps

Verwarm de wraps elk 20 sec. in de magnetron op vol vermogen (700 watt).

6
6
  • 8 el Hawaii saus
  • 1 krop ijsbergsla

Bestrijk de wraps elk met 1 el saus. Snijd de sla in reepjes. Verdeel de sla, paprika, kip en ananas erover.

7
7

Vouw de onderkant van de tortilla's naar binnen en rol ze op zodat de bovenkant openblijft. Zet vast met een tapasprikker.

8
8

Leg ze op een schaal en serveer met kleurige servetten.

variatietip:

Maak van de rest van de ijsbergsla een slastamppot met shoarmavlees (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.