Stok­jes­brood to­nijn­sa­la­de met to­maat en au­gurk

  • borrelhapje
  • 12 personen
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 12 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tapasprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 10 tomaten in 4 partjes. Meng met de tonijn, mayonaise, augurk en sjalot. Breng op smaak met tabasco en peper en zout.
  2. Snijd 12 schuine sneetjes stokbrood en rooster ze in ca. 8 min. goudbruin. Keer halverwege.
  3. Halveer de rest van de tomaten. Verdeel de tonijnsalade over het brood. Steek een halve tomaat aan elke prikker en in de pinchos.

Tip:

U kunt de tonijnsalade een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.