Groen­te­spie­sen met fala­fel

Ga voor vega en kleurrijk op de barbecue met deze lekkere spiesen.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Ga voor vega en kleurrijk op de barbecue met deze lekkere spiesen. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • 8 barbecuespiesen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de paprika in stukken van 2 cm en de uien in parten. Rijg om en om tomaat, paprika, falafel en ui aan de spiesen.
  2. Pureer de olie, tijm en knoflook met een keukenmachine of staafmixer in 1 min. tot een gladde kruidenolie. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie. Rooster de spiesen 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Schenk vlak voor serveren de rest van de kruidenolie erover.

Tip:

Liever een variant met vlees of vis? Je kunt de falafel dan vervangen door kant-en-klare Hollandse gehaktballetjes (schaal 198 g) of reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Groentespiesen met falafel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­spie­sen met fala­fel

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien

Snijd de paprika in stukken van 2 cm en de uien in parten.

3
  • 250 g cherrytomaten
  • 195 g falafel

Rijg om en om tomaat, paprika, falafel en ui aan de spiesen.

4
  • 5 el olijfolie
  • 8 g tijm
  • 1 teen knoflook

Pureer de olie, tijm en knoflook met een keukenmachine of staafmixer in 1 min. tot een gladde kruidenolie. Bestrijk de spiesen met de helft van de olie.

5

Rooster de spiesen 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig.

6

Schenk vlak voor serveren de rest van de kruidenolie erover. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.