Smo­key bar­be­cue­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal 20 x 30 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de paprika en tomaten in de ovenschaal en zet ca. 40 min. in de oven. Doe vervolgens de paprika 15 min. in een pan met de deksel erop of in een afgesloten plastic zak. Duw ondertussen de tomaten met een lepel door een zeef en vang het vocht en de puree op. De velletjes en achtergebleven pitjes worden niet gebruikt.
  2. Bak het spek in een steelpan in 5 min. uit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 5 min. op middelhoog vuur. Doe de tomaat erbij en laat op laag vuur nog 2 min. zachtjes doorkoken.
  3. Verwijder het vel van de paprika, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 0.5 x 0.5 cm (brunoise) en schep door de saus. Breng de saus op smaak met de suiker, worcestershire sauce, peper en zout. Laat afkoelen. Lekker bij een gegrilde hamburger, biefstuk of lamsvlees.

Tip:

Liever een gladde saus? Pureer deze dan kort met een staafmixer. Je kunt de saus in een afgesloten bakje 2 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

Tip:

U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. De smaken zijn dan nóg intenser.

video

Bar­be­cue­sau­zen ma­ken

Instructievideo - 01:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.