Ba­sis­gaz­pa­cho

Gazpacho is een koude Spaanse soep van tomaten en komommer. Vooral in de zomer lekker verfrissend!

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Gazpacho is een koude Spaanse soep van tomaten en komommer. Vooral in de zomer lekker verfrissend! 4 personen
3 54

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Schil de komkommer. Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.
  2. Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes van 1/2 cm en houd apart.
  3. Snijd 1/4 komkommer in blokjes van 1/2 cm. Houd apart. Snijd de rest in stukken van 4 cm. Doe het brood met de olie, tomaten en komkommer in de blender. Voeg het water, de azijn en naar smaak peper en eventueel zout toe. Pureer. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden groenten en broodblokjes erbij.
video

Gaz­pa­cho ma­ken

Kookles - 05:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Basisgazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­gaz­pa­cho

1
1
  • 3 tenen knoflook
  • 1 komkommer

Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Schil de komkommer.

2
2
  • 1 brood

Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom.

3
3
  • 100 ml extra vierge olijfolie

Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.

4
4
  • 8 trostomaten

Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen.

5
5

Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes van 1/2 cm en houd apart.

6
6

Snijd 1/4 komkommer in blokjes van 1/2 cm. Houd apart. Snijd de rest in stukken van 4 cm.

7
7
  • 2 el rodewijnazijn
  • 400 ml water

Doe het brood met de olie, tomaten en komkommer in de blender. Voeg het water, de azijn en naar smaak peper en eventueel zout toe.

8
8

Pureer. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden groenten en broodblokjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.