Me­lan­za­ne van Pa­tri­cia Fus­co

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat de aubergines in water met zout zo'n 10 min. weken, liefst met een gewicht erop. Dep ze droog en bestrooi ze aan beide zijden met bloem en haal door de losgeklopte eieren. Bak aan beide zijden in de olijfolie. Maak een tomatensaus van de ui, knoflook, basilicum en gepelde tomaten (roer ze stuk). Maak op een bakplaat torentjes van plakjes aubergine, 1 el saus en een plakje mozzarella. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en bak 25 min. in de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.