Chi­ne­se kool met to­maat

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de kool in grove stukken, was en droog in de sla-centrifuge. Snijd de bosui in ringetjes en de tomaat in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de bosui 1 min. Voeg deel voor deel de kool toe en roerbak de groente op hoog vuur in ca. 5 min. beetgaar. Voeg de stukjes tomaat toe en roerbak de groente nog 1 min. Breng de Chinese kool op smaak met de chilisaus en zout.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Chinese kool met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se kool met to­maat

1
1
  • 1 Chinese kool

Snijd de kool in grove stukken, was en droog in een sla-centrifuge.

2
2
  • 3 bosuien
  • 1 vleestomaat
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de bosui in ringetjes en de tomaat in stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de bosui 1 min.

3
3

Voeg deel voor deel de kool toe en roerbak de groente op hoog vuur in ca. 5 min. beetgaar.

4
4
  • 3 el zoete chilisaus

Voeg de stukjes tomaat toe en roerbak de groente nog 1 min. Breng de Chinese kool op smaak met de chilisaus en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.