Bloem­kool­dip met mie­riks­wor­tel

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 30 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloemkool, met de slagroom in de keukenmachine of in een smalle, hoge kom. Pureer alles in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde saus.
  2. Schep de dip in een bakje en roer er naar smaak mierikswortel en zout door. Laat de smaak minimaal 30 min. intrekken.

Tip:

Deze dip is heerlijk voor o.a. rauwkost, bruschette, soepstengels, dunne schijfjes stokbrood of chips.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 2 g
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.