An­dij­vie met olij­ven en to­ma­ten­ta­pe­na­de

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 4 personen
2 5

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de struik andijvie onder stromend water, haal de bladeren los en laat ze in een vergiet iets uitlekken.
  2. Verhit een ruime hapjespan. Doe de andijvie met aanhangend water deel voor deel in de pan en laat de groente op hoog vuur al omscheppend slinken. Zet het vuur lager, voeg naar smaak zout toe en laat de andijvie in ca. 5 min. gaar worden. Voeg als de pan te droog wordt, een scheutje water toe. Roer vlak voor het serveren de tapenade en olijven door de andijvie. Lekker bij o.a. gehaktballen en gestoofd rund- of varkensvlees.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.