Ge­gra­ti­neer­de wit­lof

Gorgonzola en bieslook zijn de smaakmakers in deze witlofschotel.

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Gorgonzola en bieslook zijn de smaakmakers in deze witlofschotel. 4 personen
3 88

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de witlof. Snijd een dun plakje van de stronkjes en halveer de struikjes in de lengte.
  2. Verwarm de olie in een ruime koekenpan en leg de struikjes naast elkaar in de pan. Strooi er wat zout over. Leg de deksel op de pan en laat de struikjes in ca. 12 min. gaar worden. Keer ze halverwege. Verwarm ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd de Gorgonzola in kleine stukjes en hak de bieslook fijn.
  3. Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de kaas over de witlof. Zet de schaal op het rooster 10 cm onder de grill en laat de kaas in enkele minuten smelten. Bestrooi met bieslook.

bereidingstip:

Krokant kaaslaagje: meng 75 g geraspte jonge kaas met 3 el paneermeel en een klein beetje peper. Verdeel dit over de struikjes witlof en laat het laagje onder de grill lichtbruin worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Gegratineerde witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de wit­lof

1
1
  • 6 witlof

Was de witlof. Snijd een dun plakje van de stronkjes en halveer de struikjes in de lengte.

2
2
  • 1 el olie

Verwarm de olie in een ruime koekenpan en leg de struikjes naast elkaar in de pan. Strooi er wat zout over.

3
3

Leg de deksel op de pan en laat de struikjes in ca. 12 min. gaar worden. Keer ze halverwege.

4
4
  • 100 g gorgonzola
  • 2 el bieslook

Verwarm ondertussen de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd de Gorgonzola in kleine stukjes en hak de bieslook fijn.

5
5

Leg de struikjes witlof met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Verdeel de kaas over de witlof.

6
6

Zet de schaal op het rooster 10 cm onder de grill en laat de kaas in enkele minuten smelten. Bestrooi met bieslook.

bereidingstip:

Krokant kaaslaagje: meng 75 g geraspte jonge kaas met 3 el paneermeel en een klein beetje peper. Verdeel dit over de struikjes witlof en laat het laagje onder de grill lichtbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.