Cous­cous­sa­la­de

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan 250 ml water met 1 el olie en wat zout aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous door het kokende water. Leg de deksel op de pan en laat de couscous 10 min. staan.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Roer de bietjes, geraspte citroenschil en komijn erdoor. Verwarm alles zachtjes 3 minuten.
  3. Roer de couscous met een vork los. Meng de couscous door de bietjes en laat alles goed warm worden. Breng het gerecht op smaak met citroensap, zout en peper.
  4. Schep de couscous in een schaal en strooi de olijven en koriander erover. Lekker bij allerlei soorten gestoofd vlees en lamsvlees van de grill.

Tip:

Als salade: serveer dit gerecht op kamertemperatuur, bijvoorbeeld bij de barbecue. De smaken krijgen dan de tijd om in te trekken, waardoor het gerecht nog lekkerder wordt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.