Groen­te­mie met var­kens­reep­jes

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 20

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet de mie af.
  2. Schaaf met de dunschiller de courgette en de winterwortel in de lengte in dunne plakken en snijd de plakken in de lengte in dunne repen. Snijd de prei in de lengte in vieren, haal de bladeren los en spoel ze schoon. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  3. Bestrooi het vlees met zout, peper en maïzena. Verhit de olie in de wok en roerbak het vlees bruin. Voeg de gember en de groenten toe en roerbak de groenten in ca. 4 min. gaar. Voeg als de pan te droog wordt een scheutje water toe.
  4. Schep de mie en de oestersaus door de groenten en laat alles warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 warme borden. Serveer er eventueel zoete chilisaus bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.