Cour­get­te­rös­ti met ro­maatjes­sal­sa en ci­troen­yog­hurt

  • hoofdgerecht
  • 1 persoon
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 1 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Halveer de romaatjes. Meng in een kom de tomaten met de bosui, koriander, 1 el olijfolie en naar smaak citroensap, peper en zout door elkaar.
  2. Meng in een andere kom de yoghurt met 1 el geraspte citroenschil en naar smaak citroensap, komijn, zout en peper. Laat de smaken van beide sauzen ca. 30 min. intrekken.
  3. Klop in een ruime kom met de garde het ei met de bloem en peper en zout door elkaar. Rasp de courgettes grof boven de kom. Schep alles door elkaar.
  4. Verhit de resterende olie in een hapjespan met antiaanbaklaag. Schenk het beslag in de pan en bak de rösti op een middelhoog vuur 8 min. tot de bovenkant aan de randen droog begint te worden. Laat de rösti op een passende deksel glijden en keer hem met behulp van de deksel. Bak de andere kant in 2 min. lichtbruin.
  5. Laat de rösti op een groot bord glijden. Serveer de rösti met de salsa en gekruide yoghurt. Lekker met ciabatta met olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.