Zuur­kool­stoof met lams­worst­jes

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in ca. 20 min. gaar.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de lamsworstjes rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord. Fruit de uien zachtjes 3 min. in het bakvet. Voeg de takjes tijm met de stukken kaneel en de zuurkool toe en fruit de groente al omscheppend 1 minuut mee.
  3. Schenk de wijn in de pan en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de zuurkool zachtjes 15 minuten.
  4. Laat de aardappelen in een vergiet uitlekken. Schep de aardappels door de zuurkool en leg de worstjes erop. Leg de deksel weer op de pan en stoof de zuurkool nog 10 minuten. Verdeel het gerecht met de worstjes over 4 borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.