Spits­kool met ge­hakt on­der fi­lo­deeg

Filodeeg bij een ovenschotel? Waarom niet? Het geeft een lekker crunchy bovenlaagje.

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Filodeeg bij een ovenschotel? Waarom niet? Het geeft een lekker crunchy bovenlaagje. 4 personen
3 74

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in 4 parten en snijd uit elk stuk de harde kern. Snijd de parten in repen van ca. 2 cm breed. Was ze en laat de kool in een vergiet iets uitlekken.
  2. Snijd de prei in ringen. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit een ruime hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Bak de preiringen 2 min. mee. Zet het vuur laag en schep de wortel en spitskool door het gehakt. Voeg room en mosterd toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten in 10 min. gaar. Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt met de groenten in de ingevette ovenschaal.
  3. Smelt de boter. Spreid 2 vellen filodeeg uit over de groentevulling. Bestrijk deze dun met gesmolten boter. Leg er weer 2 vellen op bestrijk deze ook weer met boter. Eindig met het laatste vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter. Duw het overhangende deeg voorzichtig in de schaal. Bak het gerecht in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Spitskool met gehakt onder filodeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool met ge­hakt on­der fi­lo­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 spitskool

Verwijder de lelijke bladeren van de kool. Snijd de kool in 4 parten en snijd uit elk stuk de harde kern. Snijd de parten in repen van ca. 2 cm breed. Was ze en laat de kool in een vergiet iets uitlekken.

3
3
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 450 g mager rundergehakt

Snijd de prei in ringen. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit een ruime hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Bak de preiringen 2 min. mee. Zet het vuur laag en schep de wortel en spitskool door het gehakt.

4
4
  • 100 ml geslagen room
  • 3 el Zaanse mosterd

Voeg room en mosterd toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg een deksel op de pan en stoof de groenten in 10 min. gaar. Vet de ovenschaal in. Schep het gehakt met de groenten in de ingevette ovenschaal.

5
5
  • 75 g boter
  • 4 vellen filodeeg

Smelt de boter. Spreid 2 vellen filodeeg uit over de groentevulling. Bestrijk deze dun met gesmolten boter. Leg er weer 2 vellen op bestrijk deze ook weer met boter.

6
6
  • 1 vel filodeeg

Eindig met het laatste vel filodeeg en bestrijk dit ook met boter. Duw het overhangende deeg voorzichtig in de schaal. Bak het gerecht in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.