Au­ber­gi­ne met pa­pri­ka en moz­za­rel­la

In de oven wordt de aubergine lekker zacht: een topcombinatie met de even zo zachte mozzarella!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In de oven wordt de aubergine lekker zacht: een topcombinatie met de even zo zachte mozzarella! 4 personen
3 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergines in plakjes van ca. 3/4 cm dik, bestrooi ze met zout en laat ze ca. 15 min. liggen. Snijd de paprika's en mozzarella in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn. Meng de paprika met mozzarella, Italiaanse kruiden en naar smaak zout en chilipeper.
  2. Dep de plakjes aubergine droog met een stuk keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg een laag aubergineplakjes in de pan en bak ze 3 min. op middelhoog vuur. Bak zo alle plakjes aubergine.
  3. Spreid de plakjes aubergine uit op de bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen.
  4. Verwarm de oven voor op 225 °C. Lepel het paprika-mozzarellamengsel over de aubergines. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. de kaas smelten en het gerecht warm worden. Lekker met spaghetti met verse pastasaus napolitana.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Aubergine met paprika en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne met pa­pri­ka en moz­za­rel­la

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 rode paprika's
  • 2 bollen mozzarella
  • 15 g verse Italiaanse kruiden

Snijd de aubergines in plakjes van ca. 3/4 cm dik, bestrooi ze met zout en laat ze ca. 15 min. liggen. Snijd de paprika's en mozzarella in kleine stukjes. Hak de Italiaanse kruiden fijn.

2
2
  • ¼ tl gemalen chilipeper

Meng de paprika met mozzarella, Italiaanse kruiden en naar smaak zout en chilipeper.

3
3
  • 3 el olijfolie

Dep de plakjes aubergine droog met een stuk keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg een laag aubergineplakjes in de pan en bak ze 3 min. op middelhoog vuur.

4
4

Bak zo alle plakjes aubergine.

5
5

Spreid de plakjes aubergine uit op de bakplaat. Laat de plakjes elkaar iets overlappen.

6
6

Verwarm de oven voor op 225 °C. Lepel het paprika-mozzarellamengsel over de aubergines. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. de kaas smelten en het gerecht warm worden.

7
7

Lekker met spaghetti met verse pastasaus napolitana.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.