Ta­ji­ne van tuin­bo­nen en to­ma­ten met kip

Voor dit stoofgerecht heb je geen tajine nodig! Gewoon een grote braadpan.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Voor dit stoofgerecht heb je geen tajine nodig! Gewoon een grote braadpan. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kip met gemberpoeder, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.
  2. Voeg de stukjes tomaat, komijn, kaneel en water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de kip 20 minuten.
  3. Voeg de tuinbonen en naar smaak zout en peper toe en stoof het gerecht nog 10 minuten. Lekker met couscous of rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Tajine van tuinbonen en tomaten met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­ji­ne van tuin­bo­nen en to­ma­ten met kip

1
1
  • 8 kipdrumsticks
  • 1½ tl gemberpoeder (djahé)
  • 4 el olijfolie
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 tomaten

Bestrooi de kip met gemberpoeder, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.

2
2
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 1½ tl kaneel
  • 100 ml water

Voeg de stukjes tomaat, komijn, kaneel en water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de kip 20 minuten.

3
3
  • 450 g tuinbonen

Voeg de tuinbonen en naar smaak zout en peper toe en stoof het gerecht nog 10 minuten. Lekker met couscous of rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.