Broc­co­li chee­se met pen­ne en mas­car­po­ne­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenschaaltjes (ca. 350 ml), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 min. mee. Schenk ca. 100 ml van het kookvocht in een kopje. Giet de penne met broccoli af.
  2. Roer het achtergehouden kookvocht en de helft van de saus door de penne met broccoli. Schep alles in de ovenschaaltjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooiers door de rest van de pastasaus. Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Leg de saus op de eiwitten en schep alles heel luchtig door elkaar. Verdeel dit mengsel over de broccoli en strooi de kaas erover.
  4. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 30 min. goudbruin en luchtig worden. Lekker met een tomatensalade met pestodressing.

Tip:

Varieër met verschillende pastasauzen en groenten, bijvoorbeeld bloemkool en carbonarasaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.