Ge­stoom­de groen­ten en kip­fi­let met ker­rie­dres­sing

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • stoompan met 2 stoommanden of stoomoven

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wrijf de kipfilets in met zout peper en de helft van de kerriepoeder. Bestrijk ze vervolgens met 1 el olie. Leg de kipfilets in een stoommand.
  2. Leg de peentjes en sugarsnaps in de andere stoommand. Breng in de stoompan een laag water aan de kook. Zet eerst de stoommand met kip op de pan en zet daarop de stoommand met groente. Leg de deksel erop en stoom de groenten en de kip 15 minuten.
  3. Halveer intussen de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd de komkommerhelften schuin in stukken van 1 cm. Voeg de stukken komkommer bij de groenten in de stoompan toe en stoom de groenten nog 5 minuten. Volg bij bereiding in een stoomoven of elektrische stoompan de aanwijzingen van de fabrikant.
  4. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Los in een kommetje de bouillonpoeder op in 100 ml kokendheet water. Klop de bouillon met de resterende olie en kerriepoeder tot een dressing. Roer de limoenschil en bosui erdoor en voeg naar smaak limoensap, zout en peper toe.
  5. Verdeel de groenten en kipfilets over 4 borden en lepel de dressing over de groenten. Lekker met gekookte krieltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.