Ita­li­aan­se groen­te­soep met cham­pig­nons

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 2 el olie met het basilicum en laat dit even staan.
  2. Verwarm de resterende eetlepel olie in een pan en bak hierin de champignons zachtjes 3 minuten. Schep de groenten door de paddenstoelen en roerbak alles op hoog vuur 2 minuten.
  3. Voeg 800 ml water met de 1 1/2 bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Kook de soep zachtjes 3 minuten. Breng de soep op smaak met zout en chilipeper.
  4. Verdeel de soep over 4 borden of kommen en druppel de basilicumolie erin.

Tip:

Van deze soep maakt u heel snel een maaltijd: voeg een extra zakje wokgroenten en 300 g gekookte penne toe. Serveer de soep met geraspte (Parmezaanse) kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.