Bruschet­ta met ge­gril­de cour­get­te

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans lunch 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken, bestrijk ze met olie en citroensap en bestrooi ze met zout. Spreid ze uit op de bakplaat. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en gril de plakken aan elke kant 2 minuten. Leg ze op een bord.
  2. Leg de sneetjes brood op de bakplaat en verdeel de plakken courgette erover. Leg op elke boterham 3 bolletjes mozzarella. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de kaas in ca. 3 min. smelten en goudbruin worden. Maal royaal peper boven de bruschette.

Tip:

Ook lekker als voorgerecht.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gek met groente

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.