Ven­kel in melk ge­smoord

Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Door de venkel te garen in melk, wordt de groente nóg zachter van smaak. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tijm en de venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan.
  2. Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag. Laat 20 min. zacht garen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi van het vuur af met de kaas.

Tip:

Zit er loof aan de venkel? Snijd dit dan fijn en garneer het gerecht ermee.

serveertip:

Lekker met gebakken (wit)vis.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Venkel in melk gesmoord

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ven­kel in melk ge­smoord

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 3 venkelknollen

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de venkel in dunne plakjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min.

3
3
  • 1 tl gedroogde tijm

Voeg de tijm en de venkel toe en bak 2 min. op hoog vuur aan.

4
4
  • 500 ml volle melk

Schenk de melk erbij en zet, als de melk kookt, het vuur laag.

5
5
  • 75 g Parmezaanse kaas

Laat 20 min. zacht garen. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi van het vuur af met de kaas.

serveertip:

Lekker met gebakken (wit)vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.