Oven­scho­tel met as­per­ges

Voor deze ovenschotel heb je maar vier ingrediënten nodig: asperges, zalm, aardappelschijfjes en saus. Easy toch?

(343)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Voor deze ovenschotel heb je maar vier ingrediënten nodig: asperges, zalm, aardappelschijfjes en saus. Easy toch? 4 personen
3 343

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de asperges en kook ze 10 min.
  2. Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel de zalm erover en leg de asperges erop. Dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi elke laag met peper en zout naar smaak.
  3. Schenk de saus over de aardappelschijfjes en bak het gerecht in ca. 30 min. in de oven gaar en goudbruin.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 170 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 600 g witte asperges

Schil de asperges en kook ze 10 min.

3
3
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 375 g wilde zalmfilet, ontdooid

Bedek de bodem van de ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel de zalm erover en leg de asperges erop.

4
4

Dek af met de rest van de aardappelschijfjes. Bestrooi elke laag met peper en zout naar smaak.

5
5
  • 1 zakje saus voor asperges

Schenk de saus over de aardappelschijfjes en bak het gerecht in ca. 30 min. in de oven gaar en goudbruin.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 170 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.