To­ma­ten­saus

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 160 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, keukenmachine of staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de tomaten in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat met opstaande rand. Halveer de tenen knoflook en leg ze tussen de tomaten. Verdeel de ui ertussen en strooi de rozemarijn erover. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de suiker en peper en zout naar smaak. Rooster de tomaten 45 min. in het midden van de oven. Neem de tomaten met de ui, knoflook en rozemarijn uit de oven en schep in een kom. Pureer met de keukenmachine tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker over pasta met gehaktballetjes en tuinbonen.

Tip:

De rest van de rozemarijn kun je met wat olijfolie, knoflook en zeezout over aardappelpartjes verdelen en 40 min. op 200 °C roosteren in de oven.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.