To­ma­ten­sa­la­de met broc­co­li

Kleurrijke salade van broccoli, tomaten, gele paprika en rode ui met een lekkere dressing en Pecorino Romanokaas.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Kleurrijke salade van broccoli, tomaten, gele paprika en rode ui met een lekkere dressing en Pecorino Romanokaas. 4 personen
3 59

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de broccoli in 4 min. in water met zout beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de tomaten in vieren. Snijd de ui in dunne ringen en de paprika in repen en meng met de broccoli.
  3. Klop een dressing van de olie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Besprenkel de salade met de dressing, schaaf de kaas er met een dunschiller boven. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gepofte aardappel en gegrilde kipfilet.

Tip:

Balsamicoazijn smaakt ook lekker over aardbeien.

Tip:

Voor een mildere smaak kunt u de Pecorino Romano vervangen door stukjes mozzarella.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensalade met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­sa­la­de met broc­co­li

1
1
  • 400 g broccoliroosjes

Kook de broccoli in 4 min. in water met zout beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 1 schaal tastytomtrostomaten
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika

Snijd de tomaten in vieren. Snijd de ui in dunne ringen, de paprika in repen en meng met de broccoli.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl vloeibare honing

Klop een dressing van de olie, azijn en honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 50 g Pecorino Romano

Besprenkel de salade met de dressing, schaaf de kaas er met een dunschiller boven. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met gepofte aardappel en gegrilde kipfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.