Bie­tent­zat­zi­ki

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de bietjes. Snijd ze in dunne plakken en de plakken in dunne reepjes (julienne). Laat uitlekken in een vergiet. Snipper de ui zo fijn mogelijk. Meng de bietjes met de ui, knoflook, yoghurt en olie tot tzatziki. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de peterselie fijn en schep 3/4 door de tzatziki. Bestrooi de tzatziki met de rest van de peterselie. Lekker met een broodje shoarma.

Tip:

U kunt de tzatziki een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een halfuur voor serveren op kamertemperatuur komen.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.