Broc­co­li met zalm en ket­jap

(330)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 330

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.
  3. Voeg de ketjap, het water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de rijst, broccoli en zalm over kommen.

bewaartip:

Heb je broccoli over en wil je deze lekker fris, stevig en mooi groen houden? Pak 'm in in vershoudfolie en leg 'm in de groentela van de koelkast. Zo kun je de groente zeker nog 2 tot 3 dagen bewaren zonder dat de kleur geel wordt en de groene (bloem)knopjes opengaan.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli met zalm en ketjap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li met zalm en ket­jap

1
1
  • 375 g zalmfilet
  • 600 g broccoli

Laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 800 g basmatirijst

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olie

Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.

4
4
  • 4 el ketjap manis
  • 50 ml kraanwater

Voeg de ketjap, het water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min.

5
5

Verdeel de rijst, broccoli en zalm over kommen.

bewaartip:

Heb je broccoli over en wil je deze lekker fris, stevig en mooi groen houden? Pak 'm in in vershoudfolie en leg 'm in de groentela van de koelkast. Zo kun je de groente zeker nog 2 tot 3 dagen bewaren zonder dat de kleur geel wordt en de groene (bloem)knopjes opengaan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.