Broc­co­li­sa­la­de

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de krieltjes op laag vuur in ca. 15 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Breng ondertussen een laag water aan de kook in een pan waar een zeef op past. Hang de zeef erin, maar zorg dat die het water niet raakt. Leg de broccoli in de zeef en doe de deksel van de pan erop. Stoom de broccoli in ca. 10 min. gaar.
  3. Klop ondertussen een dressing van 4 el olie, de azijn en de suiker. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de ui toe. Meng de broccoli met de dressing en laat afkoelen.
  4. Verdeel de kip in 4 porties. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 12 min. gaar. Keer regelmatig. Verdeel de kip en de broccolisalade over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

Tip:

Rodewijnazijn is een heerlijke smaakmaker in salades.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.