Tom­pou­ce met zalm en as­per­ges

Dit gerecht is een lente-gebakje op je bord.

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit gerecht is een lente-gebakje op je bord. 4 personen
4 109

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Snipper de sjalot. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Leg de asperges in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 5 min. en zet het vuur uit. Laat ze nog 10 min. met de deksel op de pan staan. Door de asperges nog 10 min. te laten staan worden ze gaar en blijven ze stevig.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met de eidooier. Bak het bladerdeeg in de oven in ca. 8 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Verhit ondertussen de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de Martini toe en laat 3 min. inkoken. Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur in 8 min. inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Halveer de asperges in de lengte. Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Leg er een plakje zalm op en 3 halve asperges. Schep er wat saus over. Herhaal vanaf het plakje zalm en dek af met een plakje bladerdeeg. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tompouce met zalm en asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom­pou­ce met zalm en as­per­ges

1
  • 1 ei
  • 1 sjalot

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los. Snipper de sjalot.

2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

3

Leg de asperges in een pan met koud water en breng aan de kook. Kook ze 5 min. en zet het vuur uit. Laat ze nog 10 min. met de deksel op de pan staan.

4

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

5
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg

Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met de eidooier.

6

Bak het bladerdeeg in de oven in ca. 8 min. goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.

7
  • 25 g boter
  • 50 ml Martini extra dry

Verhit ondertussen de boter in een steelpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de Martini toe en laat 3 min. inkoken.

8
  • 250 ml slagroom

Voeg de slagroom toe en laat op laag vuur in 8 min. inkoken. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.

9
  • 200 g gerookte zalmfilet

Halveer de asperges in de lengte. Leg op elk bord een plakje bladerdeeg. Leg er een plakje zalm op en 3 halve asperges. Schep er wat saus over.

10

Herhaal vanaf het plakje zalm en dek af met een plakje bladerdeeg. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.