Pof­fer­tjes met ge­bak­ken ka­neel­ap­pel­tjes

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • poffertjespan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de appels in parten. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Voeg de appel, kaneel, 1 el poeder­suiker en de rozijnen toe. Bak de appel in ca. 5-8 min. gaar en goudbruin. Schep regelmatig om.
  2. Schenk de melk in een beslagkom. Voeg het bakmeel, het ei en 1 mespunt zout toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg de olie toe.
  3. Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes tot de bovenkant net niet gestold en de onderkant goudbruin is. Keer ze met een vork en bak nog 1 min. Herhaal tot het beslag op is. Houd de poffertjes warm onder aluminiumfolie of een deksel. Serveer met de rest van de boter en de poedersuiker.

Tip:

Bas Dost: spits. Kreeg in 2007 een contract bij FC Emmen. Vertrok in 2008 naar Heracles Almelo. Sinds mei 2010 speelt hij bij sc Heerenveen. Wat is je lievelingseten? 'Poffertjes. Die haal ik wel eens kant-en-klaar bij Albert Heijn, maar zelfgemaakt zijn ze het lekkerst. Ik maak ze niet zelf, maar mijn moeder deed dat vroeger wel. Ook met appel, heerlijk!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.