Mexi­caan­se ta­co­sa­la­de

Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade.

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Je kunt taco's vullen met alles wat je lekker vindt. Warm, of koud zoals in deze salade. 4 personen
3 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Laat de mais uitlekken. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees 4 min. Keer halverwege om. Laat afkoelen. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen. Meng de mais met de uiringen.
  3. Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco's in een lange schaal en vul ze voor de helft met de ijsbergsla. Schep de maissalade erin en verdeel de kip, avocado en salsa erover.

combinatietip:

Lekker met verse koriander

Tip:

Dunne reepjes ijsbergsla geven extra bite aan andere groente. Heerlijk: omscheppen met gekookte sperziebonen, besprenkeld met wat balsamicoazijn.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 765 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Mexicaanse tacosalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se ta­co­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 rode ui
  • ½ krop ijsbergsla
  • 400 g mais fantasia kidneyboon/paprika

Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Laat de mais uitlekken.

3
3
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 3 el olijfolie

Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees 4 min. Keer halverwege om. Laat afkoelen.

4
4
  • 2 avocado's

Halveer de avocado's, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.

5
5

Meng de mais met de uiringen.

6
6
  • 12 tacoschelpen

Verwarm de taco's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de taco's in een lange schaal en vul ze voor de helft met de ijsbergsla.

7
7
  • 300 g salsasaus mild

Schep de maissalade erin en verdeel de kip, avocado en salsa erover.

combinatietip:

Lekker met verse koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.