Knof­look­kriel­tjes met oven­kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 90

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kip in de ovenschaal en verdeel de chilisaus erover. Bak in de hete oven in ca. 40-45 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Verdeel ondertussen de tomaat, ui en komkommer over een schaal. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met 2 el olie.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de krieltjes in ca. 10 min. goudbruin. Schep de knoflook door de krieltjes en bak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de krieltjes over 4 borden. Leg de kip erbij en serveer met de salade.

Tip:

Zoete chilisaus is ook een heerlijke dip voor een ham-kaastosti.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.