Broc­coli­soep

(664)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 664

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Breng 1 liter water met het groentebouillontablet aan de kook. Snipper de ui en snijd de stronk van de broccoli in stukken en de rest in roosjes. Voeg de aardappel, ui en broccoli toe en kook 12 min.
  2. Neem de pan van het vuur. Voeg de kookroom en de basilicumblaadjes toe. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Verdeel over diepe borden en schenk de kookroom erover.

allergietip:

Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De bouillon kan echter wel sporen van gluten bevatten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 530 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Broccolisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep

1
1
  • 2 aardappelen
  • 1 tablet groentebouillontablet
  • 1 liter kraanwater

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Breng 1 liter water met het groentebouillontablet aan de kook.

2
2
  • 1 ui
  • 600 g broccoli

Snipper de ui en snijd de stronk van de broccoli in stukken en de rest in roosjes. Voeg de aardappel, ui en broccoli toe en kook 12 min.

3
3
  • 125 ml kookroom
  • 15 g basilicum

Neem de pan van het vuur. Voeg de kookroom en de basilicumblaadjes toe.

4
4
  • 125 ml kookroom

Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel wat extra water toe als de soep te dik is. Verdeel over diepe borden en schenk de kookroom erover.

allergietip:

Alle ingrediënten in dit recept zijn lactosevrij. De bouillon kan echter wel sporen van gluten bevatten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.