Bro­chet­tes

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan of barbecue, 16 satéstokjes, minimaal 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de helft van de sherry met de olie, knoflook en de helft van de sojasaus. Doe de varkenshaas en de garnalen in aparte schalen en verdeel de marinade erover. Laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Breng ondertussen de rest van de sherry, sojasaus en honing aan de kook en laat in ca. 7 min. inkoken tot een stroperige saus.
  3. Rijg het vlees aan 8 satéprikkers en de garnalen aan 8 andere prikkers. Gril de vlees- en garnalenbrochettes op de barbecue of in de grillpan in ca. 7 min. gaar. Keer halverwege. Serveer met de saus.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.